• Недеља, Јул 14, 2024
  • Нови Сад, 37°C
Agencija za energetiku Grada Novog Sada - Logo

Energetski menadžment Grada Novog Sada predstavljen na Konferenciji o tehnološkim inovacijama za pametne gradove budućnosti – „Smart City“

Konferencija o tehnološkim inovacijama za pemetne gradove budućnosti „Smart City“, koju je organizovala Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, održana je 3. marta 2020. godine u velikoj sali Skupštine Grada Novog Sada. Na konferenciji je predstavljen aktuelni razvoj pametnih gradova u Evropi, ali i u Srbiji. Predstavljeni su primeri dobre prakse, govorilo se o ulozi tehnoloških inovacija u izgradnji pametnih gradova, izazovima u proizvodnji i distribuciji obnovljive energije, „zelenim“ pametnim gradovima, itd.

Na konferenciji, u okviru Panela 2, posvećenom Energetskoj efikasnosti i pametnim gradovima je govorio Dr Aleksandar N. Ašonja, Energetski menadžer Grada Novog Sada i Direktor Agencije za energetiku Grada Novog Sada, koji je predstavio funkcionisanje energetskog menadžmenta na Nivou Grada Novog Sada, osnovne aktivnosti Agencije za energetiku Grada Novog Sada i različite oblike saradnje sa Ministarstvom rudarstva i energetike, primere dobre prakse i najvažnije projekte iz oblasti energetske efikasnosti i upotrebe OIE koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i projekte koji se planiraju u narednom periodu.

Foto:Color Media Communications d.o.o.