• Недеља, Јул 14, 2024
  • Нови Сад, 35°C
Agencija za energetiku Grada Novog Sada - Logo

Osnovana Alijansa za energetsku efikasnost

U Novom Sadu je 25. juna 2010. godine osnovana Alijansa za energetsku efikasnost, koja ima za cilj stvaranje resursa i društvenog okvira za realizaciju koncepta energetske efikasnosti i ekonomičnosti.
Inicijator njenog formirana je JKP „Novosadska toplana“, uz podršku Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.
Alijansa je osnovana potpisivanjem manifesta JKP „Novosadska toplana“ sa svim učesnicima Prvog regionalnog foruma Alijanse za energetsku efikasnost u Novom Sadu „Energizacija 2010“, među kojima su bili predstavnici Ministarstva za životnu sredinu i prostorno planiranje Republike Srbije, Agencije za energetiku Grada Novog Sada, Kancelarije za evropske poslove, Vlade AP Vojvodine, Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine i drugih organizacija.
Alijansa za energetsku efikasnost je skup kompanija, institucija, medija i pojedinaca koji će poslovno, ekonomski, društveno i politički zajednički delovati, sa ciljem stvaranja resursa i društvenog okvira za realizaciju koncepta energetske efikasnosti i ekonomičnosti u Novom Sadu, a potencijalno i na širem području.