• Среда, June 12, 2024
  • Нови Сад, 18°C
Agencija za energetiku Grada Novog Sada - Logo

Agencija za energetiku Grada Novog Sada učestvovala na Beogradskim investicionim danima

U Beogradu je 21. i 22. septembra 2015. godine u organizaciji Grada Beograda, Privredne komore Beograda i Cedefa održan forum „Beogradski investicioni dani“, jedinstveni poslovni i privredni skup čiji je cilj bio da pokaže investicione potencijale Grada Beograda i Republike Srbije a koji je okupio više od 600 zvanica i investitore iz dvadeset zemalja i sa tri kontinenta.
Forum je otvorio premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, a na skupu su, pored ostalih, učestvovali i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar privrede Željko Sertić, šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Ferhajen, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, itd.
Na konferenciji je organizovano 6 panela – „Srbija i novi talas investicija“, „Investicioni potencijali Grada Beograda“, „Završna faza privatizacije u Srbiji“, „Investicioni potencijali lokalnih samouprava“, „Inovacije i poslovne šanse malih i srednjih privrednih društava“ i „Poslovni ambijent – iskustva i planovi investitora“. U okviru panela „Investicioni potencijali lokalnih samouprava“, Prof. dr Marijana Dukić Mijatović, šef kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada je predstavila investicione potencijale Grada Novog Sada.
Takođe, posle panela održani su B2B sastanci gde su se sastali predstavnici kompanija i predstavnici projekata koji su bili predstavljeni na Beogradskim investicionim danima u cilju moguće saradnje i realizacije projekata. U sklopu B2B sastanaka, direktor Agencije za energetiku Grada Novog Sada, g-din Branislav Bandić je održao sastanke sa predstavnicima kompanija “10xHydro” LLC iz Sjedinjenih Američkih Država i „INVERAQVA” D.O.O. iz Crne Gore čija je tema bila mogućnost realizacije projekta “Energetska efikasnost u JP SPC “Vojvodina””.