• Недеља, Јул 14, 2024
  • Нови Сад, 37°C
Agencija za energetiku Grada Novog Sada - Logo

U Novom Sadu održan 19. sajam energetike i zaštite životne sredine

U Master centru Novosadskog sajma, od 26. do 28. oktobra 2010. godine, u okviru sajma investicija „Investexpo“ održan je i 19. međunarodni sajam energetike i zaštite životne sredine, na kome su se predstavile vodeće kompanije i relevantne institucije iz energetskog sektora, i na kome su potencijalni investitori imali mogućnost da se upoznaju s investicionim projektima neiskorišćenih, obnovljivih izvora energije u Vojvodini i na celokupnoj teritoriji Srbije, ali i sa mogućnostima ulaganja u postojeće kapacitete energetskog sektora i izgradnju novih, baziranih na korišćenju konvencionalnih izvora energije.
U okviru Sajma svoj izložbeni prostor imala je i Agencija za energetiku Grada Novog Sada koja se posetiocima predstavila sa izložbom na temu unapređenja energetske efikasnosti u zgradarstvu pod nazivom „VIDETI ENERGIJU“, a koja je organizovana u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju – GTZ.
Poslednjeg dana sajma, u četvrtak 28. oktobra 2010. godine, u kongresnom centru Novosadskog sajma, u okviru skupa “Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije – aktivnosti i planovi”, Fedor Fišl iz Agencije za energetiku Grada Novog Sada je u 15-minutnoj prezentaciji predstavio Agenciju za energetiku Grada Novog Sada, njenu organizaciju, dosadašnje aktivnosti i planove za naredni period.