• Петак, Април 12, 2024
  • Нови Сад, 25°C
Agencija za energetiku Grada Novog Sada - Logo

Grad Novi Sad potpisao ugovor o dodeli sredstava za izradu analiza energetske efikasnosti javnih objekata

U ponedeljak, 2. septembra 2019. godine, u prostorijama Vlade AP Vojvodine, predstavnici 20 lokalnih samouprava su potpisali ugovore o dodeli sredstava za izradu analiza energetske efikasnosti javnih objekata i potrebnih mera za njihovu sanaciju. Ovaj projekat, vredan 100.000 evra, finansira Evropska banka za obnovu i razvoj na osnovu Memoranduma o razumevanju, koji je u julu ove godine potpisala sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Ugovor je potpisan i sa Gradom Novim Sadom – Gradskom upravom za imovinu i imovinsko-pravne poslove u cilju izrade analiza energetske efikasnosti za devet objekata sa teritorije Grada Novog Sada i to četiri objekta Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, četiri osnovne škole i jedan objekat Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove. Ugovor je ispred Grada Novog Sada potpisala G-đa Vera Zorić, pomoćnik načelnika Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove.

Prisutnima su se obratili Đorđe Milićević, potpredsednik pokrajinske Vlade i Nenad Grbić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj koji su istakli značaj navedenog projekta, koji u perspektivi podrazumeva analizu stanja energetske efikasnosti svih 3.000 objekata u javnoj svojini u Vojvodini.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i Energetski menadžer Grada Novog Sada g-din Aleksandar N. Ašonja i predstavnici Agencije za energetiku Grada Novog Sada koji su dali značajan doprinos u pripremi projektne dokumentacije i koordinaciji svih subjekata koji su učestvovali u pripremi prijave za ovaj konkurs.

Projekat će se sprovesti na teritoriji lokalnih samouprava: Novi Sad, Apatin, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bela Crkva, Beočin, Vršac, Vrbas, Zrenjanin, Irig, Kanjiža, Kula, Mali Iđoš, Novi Kneževac, Pančevo, Senta, Srbobran, Subotica i Šid.

Fotografije: www.vojvodina.gov.rs