• Недеља, Јул 14, 2024
  • Нови Сад, 35°C
Agencija za energetiku Grada Novog Sada - Logo

Agencija predstavljena na prvom sajmu solarne i obnovljive energije u Novom Sadu

Međunarodni sajam za solarnu i obnovljive izvore energije „B2B sajam solar i therm Srbija 2012“ održan je u Novom Sadu od 4. do 6. aprila 2012. godine. Posetioci ovog sajma, koji se prvi put održava u Srbiji, imali su priliku da se upoznaju sa potencijalom primene sunčeve energije i metodama ekonomične potrošnje energije uz primenu termoizolacije, kao i sa modernim sistemima grejanja i klimatizacije.
Solar – stručna B2B sajamska priredba održana je u Hali Master na Novosadskom sajmu, uz podršku grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, delegacije Nemačke privrede u Srbiji, Agencije za energetsku efikasnost Srbije i Ambasade Slovenije u Beogradu.
Na ovom jedinom specijalizovanom sajmu te vrste u regionu predstavilo se 38 preduzeća, odnosno 22 izlagača iz 11 zemalja, između ostalih iz Srbije, Slovenije, Austrije, Nemačke i drugih zemalja, među kojima je bila i Agencija za energetiku Grada Novog Sada. Agencija je imala svoj štand na kome se predstavila zajedno sa JKP „Stan“, Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj i „CRESPQ“ Centrom za obnovljive izvore i kvalitet električne energije Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.
Tokom trajanja sajma posetioci su mogli da prisustvuju brojnim predavanjima na temu obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, a u petak 6. aprila Agencija za energetiku Grada Novog Sada je predstavila projekat „Samogrejne ekološke kuće“. Prezenter je bio g-din Alen Panjković iz Istraživačko – razvojnog centra „Veljko Milković“.