• Среда, Мај 22, 2024
  • Нови Сад, 15°C
Agencija za energetiku Grada Novog Sada - Logo

Објављен Јавни позив за избор стамбених заједница – кандидата за енергетску санацију стамбених и стамбено – пословних зграда

Дана 30. октобра 2023. године објављен је Јавни позив за избор стамбених заједница – кандидата за енергетску санацију стамбених и стамбено – пословних зграда прикључених на систем даљинског грејања на територији Града Новог Сада. Реализација енергетске санације предвиђена је Пројектом „Енергетска санација стамбених, више-породичних зграда прикључених на систем даљинског грејања – Јавни ESCO Пројекат“ који заједнички реализују Министарство рударства и енергетике, Град Нови Сад и Европска банка за обнову и развој (ЕБРД).

Право подношења пријаве имају стамбене заједнице са територије Града Новог Сада, које су уписане у Регистар стамбених заједница у складу са Законом о становању и одржавању зграда, које су формиране искључиво у стамбеним и стамбено - пословним зградама и које имају изабраног управника или професионалног управника.

Документација за Јавни позив може се преузети на интернет страници Градске управе за заштиту животне средине – https://environovisad.rs/javni-konkursi/60

Пријаве се могу подносити у року од 30 дана од дана објављивања Јавног позива на званичној интернет страници и огласној табли Градске управе за заштиту животне средине, а закључно са 29.11.2023. године.

Министарство рударства и енергетике и Град Нови Сад ће на основу расположивих финансијских средстава понудити рангираним стамбеним заједницама учешће у Пројекту. Рангиране стамбене заједнице нису дужне да се прикључе и могу одлучити да одбију предлог за придруживање Пројекту. За стамбене заједнице које одлуче да се придруже Пројекту финансира се израда одговарајућих техноекономских-правних студија које ће се финансирати из бесповратних средстава које обезбеђује ЕБРД, а надаље се поступа у складу са концептом Пројекта који је саставни део овог позива.