• Недеља, Јул 14, 2024
  • Нови Сад, 35°C
Agencija za energetiku Grada Novog Sada - Logo

Agencija za energetiku Grada Novog Sada nagrađena na Međunarodnim danima energetike i investicija

U okviru 6. Međunarodnih dana energetike i investicija koji su održani 2. i 3. marta 2017. godine na Novosadskom sajmu dodeljene su nagrade „Najbolji u energetici“ najboljim  firmama, pojedincima i proizvodima iz oblasti energetike. Po odluci Komisije za dodelu priznanja „Najbolji u energetici“ za najbolju kompaniju u oblasti energetike proglašena je Agencija za energetiku Grada Novog Sada, dok je Doc. dr Aleksandar N. Ašonja, direktor Agencije za energetiku Grada Novog Sada, proglašen za najuspešnijeg menadžera u energetici. Kao najbolji proizvod u oblasti energetske efikasnosti izabrana je ulična LED svetiljka „Vihor“ Kompanije „BUCK“ doo iz Beograda.

Šeste po redu Međunarodne dane energetike i investicija organizovali su Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Centralno evropski forum za razvoj  -CEDEF i Novosadski sajam, a grad partner bio je Grad Novi Sad. Prvog dana manifestacije na štandu Grada Novog Sada održana je konferencija za medije na kojoj su o najvažnijim projektima Grada Novog Sada govorili član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković, savetnica gradonačelnika Grada Novog Sada za investicije i implementaciju strateških projekata prof. dr Marijana Dukić – Mijatović i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada mr Goran Sečujski.

Na Međunarodnim danima energetike i investicija koji su održani u Kongresnom centru Novosadskog sajma, tokom dva dana skupa, razmenjene su ideje i rešenja iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, građevinarstva i zaštite životne sredine. Na Međunarodnim danima energetike i investicija, između ostalih, učestvovali su i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Agencije za zaštitu životne sredine, Elektroprivrede Srbije, Berze električne energije, Trgovine električnom energijom, Ministarstva energetike Republike Srpske, Nemačke organizacije za međunarodnu saranju (GIZ), Projekta DKTI, Ambasade SAD u Srbiji, Kreditne linije za održivu energiju za Zapadni Balkan (WeBSEFF) i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).